Lichtbeelden

Beelden die dienen als verwerking, troost, licht of acceptatie.

Flowers & You

Toen ik van Nijkerk naar mijn atelier op de  Eemlandhoeve fietste viel mijn oog op dit oude verenraam wat ik een vuilcontainer zag liggen.  Gefascineerd door de vorm besloot ik het mee te nemen. 

Gaandeweg ontstond het idee om een bloemenboeket te maken wat moest oplichten in de nacht. Juist omdat het dan het meest donker is.

En zo kreeg het idee vorm. 

Flowers & You

Het eindresultaat

Het verhaal achter dit beeld: 

Een vriendin van mij gaat door een moeilijke tijd. Door dit werk aan haar op te dragen, wil ik haar een hart onder de riem steken. De bloemen staan stralen troost en hoop schoonheid uit. Het beeld is nu door haar een tijdje in bruikleen maar is vanaf maart weer beschikbaar. Misschien is er iemand waarbij ook jij moet denken als je dit beeld ziet?

Huur of koop dan dit bijzondere kunstwerk en laat zien dat je aan iemand denkt. 


p.s. De bloemen verschieten telkens van kleur waardoor het fonkelt. Een voorbeeld(filmpje) is hiervan te zien op mijn instagram of facebook.

'Someone Special'

Zijaanzicht

Vooraanzicht. 

De zonnebloem die straalt.

'Someone Special'

Het eindresultaat

Opgedragen aan Lisa Venus.

'The Lighthouse'

The Lighthouse. Een thuis voor mensen met kleur. 

Zie haar stralen in haar eenvoud!

'Don't ever be afraid to show off your true colors'

The Lighthouse

Het eindresultaat

Het verhaal achter dit beeld: 

Ik heb altijd een (t)huis willen maken voor diegene die een thuis missen. Vandaar ook dit beeld. Bedoeld voor al die kleurrijke mensen die zich inzetten met datzelfde verlangen. 

Opgedragen aan Anne & Anne. 

'The Truth Within'

'The narrow gate'

Objectify the human
With anger, fear and shame
Damn them with religion
And never speak their name

Objectify the human
With anger, fear and shame
Damn them with religion
And never speak their name

The Truth Within

Het eindresultaat

Het verhaal achter dit beeld: 

'Welcome to the darkness. The fear will let you in'. Deze eerste zin uit het gelijknamige nummer van 'The Brilliance' zegt alles over hoe systemen werken. Gefundeerd op angst houden ze mensen in hun greep. Ruimte voor twijfel is er niet. Want juist dan sluiten ze buiten, kwetsen en verwonden ze de mensen die de angstbeelden ooit voor waar aannamen. 

Opgedragen aan Jonne. 

Temple of the Womb

Op deze foto zie je een gedeelte van de malletjes die ik daarvoor maakte.. Het werden er in het totaal 37!

De mallen zijn inmiddels op hout overgetrokken en met de hand uitgezaagd. 

Het beeld.

Temple of the Womb

Het eindresultaat


Het verhaal achter dit beeld: 

Mijn leefwereld werd opgeschud toen ik hoorde dat de vrouw van een vriend van mij tijdens haar zwangerschap hun kindje verloor. Om het kind, haar moeder en het wonder van een zwangerschap te eren en te herdenken maakte ik dit beeld. Voor haar, maar ook voor al die duizenden vrouwen die dit verdriet met zich meedragen. 

 ‘Ik ben benieuwd wat jij in dit beeld ziet. Wellicht ken je iemand met dit verdriet of heb je zelf te maken gehad met het verlies van een kindje. Mijn verlangen is dat deze lichtvrouw een hart verlicht.’