In de afgelopen tien jaar ben ik naast kunstenaar ook actief geweest als evenementenorganisator of zoals ik het zelf graag zeg; 'ruimtemaker'. Daarin heb ik d.m.v. het maken van evenementen ruimte gemaakt om thema's als zingeving te herontdekken, te bevragen of soms - als daar behoefte aan is - ook los te laten. Veel van de evenementen die ik organiseerde ontstonden vanuit mijn eigen zoektocht. Ik heb mijn taken als evenementenorganisator/ruimtemaker per 1-10-2021 neergelegd omdat ik mij volledig wou richten op een leven als kunstenaar. 

Tijdens het laatste evenement wat ik organiseerde (Brieven aan God 3) schreef ik zelf ook een brief aan God die ik op de avond voorlas. Daarmee was de cirkel rond. Op naar een nieuw begin. 

Hieronder vind u een kleine greep uit de interviews, artikelen, of televisieoptredens die ik in deze functie mocht geven. Van harte aanbevolen. 


Bob in de bladen

TROUW: Kunstenaar Bob Venus verliet de kerk en wil alleen nog maar liefde uitdragen 

“Ik zocht altijd naar de waarheid, maar de waarheid sluit ook uit. Nu heb ik die zekerheid niet meer maar voel ik mij wel volkomen vrij.”

Benieuwd naar het artikel? Klik op de afbeelding.

Podcast Rebel op reis

Bob was naast kunstenaar, ook jarenlang pionier achter het platform WijZinzoekers.nl. Hij organiseerde talloze evenementen zoals Losing my religion en “Brieven aan God”. In november van 2021 organiseerde Bob zijn laatste evenement en nu vertelt hij waarom hij destijds zijn taken als pionier neerlegde.

Benieuwd naar de podcast? Klik op de afbeelding voor de spotify link.

Podcast Doodnormaal 

Afgelopen week was ik te gast bij Winny Bos die met haar podcast 'Doodnormaal' persoonlijke verhalen vastlegt. Ik mocht daar plaatsnemen om te praten over bovenstaand kunstwerk wat ik heb gemaakt ten nagedachtenis mijn overleden zus. Benieuwd naar dit mooie gesprek? Klik op de link hieronder. Het gesprek is ook terug te luisteren via de bekende podcastkanalen onder de naam 'Doodnormaal'.

Benieuwd naar de podcast? Klik op de afbeelding voor de youtube link.

Een brief aan God 

Als u God, daadwerkelijk God bent, dan moet u wel dat ongrijpbare mysterie zijn. Of blijven op zijn minst.  God, laat u dan toch gewoon de wind zijn. De wind die niemand probeert te vangen, maar die kan waaien wat ze wil en altijd om ons is.  

Benieuwd naar de rest van de brief? Klik op de afbeelding om deze te openen.

Bob in de bladen

Een brief aan God 

Als u God, daadwerkelijk God bent, dan moet u wel dat ongrijpbare mysterie zijn. Of blijven op zijn minst.  God, laat u dan toch gewoon de wind zijn. De wind die niemand probeert te vangen, maar die kan waaien wat ze wil en altijd om ons is.  

Benieuwd naar de rest van de brief? Klik op de afbeelding om deze te openen.

Interview Bob Venus 

'‘'Open your arms’ is de meest goddelijke waarheid die ik heb gevonden in mijn zoektocht,"

'‘Benieuwd naar het artikel? Klik op de afbeelding. 

AD - 23-06-21 - Brieven aan God 3 

Bob laat mensen hun brief aan God voordragen: ‘In alle verhalen zit een handreiking naar de toeschouwer’

Benieuwd naar het artikel? Klik op de afbeelding.

 AD - 10-10-18 - Losing my Religion 

 Je geloof zien afbrokkelen en de kerk verlaten, is vaak een moeilijk en eenzaam proces, weet religieus pionier Bob Venus (34). Daarom organiseert hij het evenement Losing My Religion. ,,Er wordt te weinig geluisterd naar kerkverlaters.’’

Benieuwd naar het artikel? Klik op de afbeelding. 

Bob op beeld

Holy Shit (2021)

Moet ik nog iets met het christelijk geloof? Creatief mogelijkmaker Marjon Moed (33) wordt al jarenlang achtervolgd door die vraag. Daarom gaat ze in deze zesdelige online serie 'Holy Shit' langs bij andere zoekers, zoals 'zinzoeker' Bob Venus die 'experiences' bouwt waardoor hij mensen wil raken.

Klik op het plaatje om de aflevering te zien.

De Nachtzoen (2019)

Een kapel op wielen, een kerk van bierkratten: waarom niet. Hij wil een warme jas zijn voor mensen die hun geloof kwijt zijn. Een nachtzoen van Bob Venus.

Klik op het plaatje om de aflevering te zien.

Andries (2018)

 Bob Venus voelt zich verwant met zoekers binnen en buiten de kerk. Vooral jongeren die afgehaakt zijn hebben zijn liefde. Samen met hen wil hij ruimte maken om over God te blijven nadenken. 
 

Klik op het plaatje om de aflevering te zien.