Bob in de bladen

VOLZIN: 'Wat het wordt, ziet u vanzelf.'

Kunst maak je het liefst met z'n allen. Met dat idee bedenkt en ontwerpt Bob Venus zijn kunstwerken, die hij vervolgens door anderen laat afmaken. "Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de verbinding die ontstaat."


 

Benieuwd naar het artikel? Klik op de afbeelding deze te openen. 

EO: 'God heeft zich bevrijd uit mijn hoofd' -

Als u God, daadwerkelijk God bent, dan moet u wel dat ongrijpbare mysterie zijn. Of blijven op zijn minst.  God, laat u dan toch gewoon de wind zijn. De wind die niemand probeert te vangen, maar die kan waaien wat ze wil en altijd om ons is.

Benieuwd naar het artikel? Klik op de afbeelding deze te openen.


ND: Niet meer het kruis, maar ‘open your arms’ is voor mij de kern van het geloof

Wat is uw houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze eerste vraag uit de Heidelbergse Catechismus. Vandaag: artiest en kunstenaar Bob Venus (38).Benieuwd naar het artikel? Klik op de afbeelding deze te openen.

Podcasts 

Podcast - De Nacht van

In De Nacht van EO is kunstenaar Bob Venus te gast. Zijn atelier bevindt zich op een bijzondere plek, namelijk achter in een koeienstal. Een gesprek over (zinvolle) kunst, jezelf worden en van betekenis willen zijn.

Benieuwd naar de podcast? Klik op de afbeelding voor de Spotify link.

Podcast - Rebel op reis

Bob was naast kunstenaar, ook jarenlang pionier achter het platform WijZinzoekers.nl. Hij organiseerde talloze evenementen zoals Losing my religion en “Brieven aan God”. In november van 2021 organiseerde Bob zijn laatste evenement en nu vertelt hij waarom hij destijds zijn taken als pionier neerlegde.

Benieuwd naar de podcast? Klik op de afbeelding voor de Spotify link.

Podcast - Doodnormaal

In 2022 was Bob te gast bij Winny Bos die met haar podcast 'Doodnormaal' persoonlijke verhalen vastlegt. Daar mocht hij plaatsnemen om te praten over het kunstwerk wat hij gemaakt heeft ter nagedachtenis aan zijn overleden zus. Benieuwd naar dit mooie gesprek?

Klik op de afbeelding en luister de aflevering terug. 

Bob op beeld

Holy Shit (2021)

Moet ik nog iets met het christelijk geloof? Creatief mogelijkmaker Marjon Moed (33) wordt al jarenlang achtervolgd door die vraag. Daarom gaat ze in deze zesdelige online serie 'Holy Shit' langs bij andere zoekers, zoals 'zinzoeker' Bob Venus die 'experiences' bouwt waardoor hij mensen wil raken.

Klik op het afbeelding om de aflevering te zien.

De Nachtzoen (2019)

Een kapel op wielen, een kerk van bierkratten: waarom niet. Hij wil een warme jas zijn voor mensen die hun geloof kwijt zijn. Een nachtzoen van Bob Venus.

Klik op het afbeelding om de aflevering te zien.

Andries (2018)

 Bob Venus voelt zich verwant met zoekers binnen en buiten de kerk. Vooral jongeren die afgehaakt zijn hebben zijn liefde. Samen met hen wil hij ruimte maken om over God te blijven nadenken.
 
Klik op het afbeelding om de aflevering te zien.